Anak Lahir Waktu Pagi Atau Malam.. Ketahui Peribadi Anak Berdasarkan Waktu Lahir

Anak Lahir Waktu Pagi Atau Malam.. Ketahui Peribadi Anak Berdasarkan Waktu Lahir, ok?

Tahu kah anda, waktu bayi lahir juga memberi pengaruh yang besar terhadap keperibadiannya sehingga dia dewasa kelak.

Waktu bayi lahir boleh menentukan bagaimana peribadinya pada masa depan. Ianya bukanlah sesuatu untuk dipercayai, namun ilmu astrologi memberitahu yang waktu lahir bayi memberikan impak yang besar terhadap watak si anak.

Mari lihat pengkongsian lengkap dari motif.my untuk mengetahui watak anak anda berdasarkan waktu kelahirannya.

Waktu lahir bayi jam 5-7 pagi : waktu subuh

Anak yang lahir pada waktu ini lebih ke arah menjadi anak yang lembut, suka kebersihan dan juga suka berpakaian rapi. Anak yang lahir di waktu subuh juga cenderung untuk menjadi seorang yang peramah, dan bersikap rendah diri.

 

Waktu bayi lahir jam 7-9 pagi

Karakter bayi yang lahir pada waktu pagi memiliki cita-cita tinggi, dan sedikit kurang sabar dan juga keras hati.

Namun demikian, dia juga cenderung memiliki komitmen yang sangat kuat, bersifat jujur dan mempunyai harga diri tinggi.

Waktu lahir anak jam  9-11 pagi

Bayi yang lahir pada waktu awal tengahari cenderung untuk mementingkan penampilan dirinya. Dia juga mungkin sifat tenang, ceria, pintar, pandai berbicara dan pandai menyimpan perasaannya.

Dia mungkin menyukai persaingan dan juga sangat gembira jika boleh memenangi sesuatu dan berada di puncak. Dia juga mungkin seorang yang suka merancang sesuatu dengan secara bijak.

Waktu bayi lahir jam 11 pagi

Waktu sebelas pagi adalah masa kelahiran kebanyakkan para atlet yang memiliki banyak tenaga dan kekuatan. Dia mungkin seorang yang suka mengembara dan mudah bersikap murah hati.

Anak ini mungkin cenderung untuk memiliki ruang untuk cinta di dalam hatinya. Cinta terhadap keluarga dan temannya mungkin menggalakannya menjadi seorang yang suka bekerja keras demi kebahagiaan orang lain.

Waktu lahir anak jam 12 – 1 petang

Anak yang lahir pada waktu siang dan pada waktu tengahari pula mungkin seorang anak yang aktif dan energetik. Dia lebih cenderung sikap ingin tahu dan suka bermain.

Selain daripada itu, bayi yang lahir di waktu matahari sedang meninggi juga mungkin mempunyai kemampuan mengajar yang bagus.

Dia bercita-cita tinggi namun penuh dengan sikap bertanggungjawab. Dia juga cenderung untuk bertemu jati dirinya kerana dia tahu apa yang dia mahukan dalam hidup ini.

Bayi yang lahir pada pukul 2-5 petang

Anak yang lahir pada jam ini mungkin bersopan santun, ramah, tenang, dan lemah lembut orangnya. Anak ini kadang kala kelihatan sedih, padahal dia sedang berfikir.

Jika diperlakukan buruk oleh orang lain, dia mungkin akan melawan dan membela dirinya. Kepercayaan dirinya tersembunyi di sebalik sikapnya yang sangat tenang.

Dia lebih cenderung untuk membenci kekerasan, namun juga memiliki sifat keras kepala untuk meraih kejayaan sebanyak-banyaknya.

Waktu bayi lahir jam 5-7 malam

Anak yang lahir pada waktu 5-7 malam ini mungkin memiliki keperibadian terbuka, namun juga kurang sabar dan juga cenderung untuk melawan.

Meski pun yang demikian, dia cenderung untuk bersifat berani dalam melakukan hal yang benar dan juga tahu bagaimana caranya untuk bertahan dalam situasi yang mencabar.

Anak ini lebih suka beradaptasi dengan orang-orang di sekelilingnya. Dia mungkin mempunyai dedikasi yang tinggi pada pekerjaan dan juga boleh dipercayai.

Selain itu, dia mungkin gemar untuk menarik perhatian orang di sekelilingnya dengan gayanya yang suka bergurau namun tetap mempunyai sifat tegas saat diperlukan.

Waktu anak lahir jam 7-8 malam

Bayi lahir dari waktu magrib sehingga waktu isyak cenderung untuk menjadi seorang yang penuh dengan rasa empati. Dia mungkin tulus untuk membantu orang lain. Karakter dirinya ceria dan tabah menerima apa saja yang berlaku dalam hidupnya.

Waktu lahir anak jam 8-12 malam

Anak yang lahir pada waktu malam lebih cenderung memiliki kepercayaan diri dan semangat tinggi. Karakter ini mungkin boleh dilihat sejak usianya yang masih muda.

  • 8 – 10 malam: Anak ini mungkin suka untuk membantu orang di sekelilingnya. Sayangnya, dia cenderung untuk menjadi seorang yang perfectionist dan tidak sukakan kesalahan.
  • 10 – 12 malam: Bayi yang lahir di waktu ini lebih cenderung bersifat periang. Dia mungkin menghargai kreativiti dan pantang menyerah dalam misi mencapai apa yang diingini.

Waktu bayi lahir 12 malam–4 pagi

Tengah malam hinggalah menjelang waktu pagi adalah waktu kelahiran anak-anak yang penuh imaginasi. Ia mungkin diikuti dengan karakter yang sedikit sensitif.

  • Jam 12 malam – jam 2 pagi: Bayi ini cenderung memiliki kepercayaan diri tinggi dan mudah untuk berkawan. Mereka juga mungkin suka berkongsi pengetahuan dan juga mendorong orang lain untuk sentiasa berfikiran positif dan menjalani hidup dengan lebih baik.
  • Jam 2 pagi – jam 4 pagi : Anak yang lahir pada waktu awal pagi sehingga menjelang subuh ini cenderung untuk mahir dalam berkomunikasi. Dia juga mungkin penuh dengan rasa ingin tahu dan suka berusaha keras serta cenderung untuk menjaga harga dirinya.

Jadi, kongsikanlah anak anda lahir pukul berapa.

Semua ramalan di atas hanyalah berpandukan ilmu astrologi. Ia bukanlah perkara yang sangat benar dan tidak sesuai untuk kita percaya 100%.

Paling tidak, ia hanya boleh menjadi sebagai panduan karakter yang harus ada pada diri setiap anak itu. Yang pastinya, ia tidaklah bergantung kepada jam berapa pun anak anda lahir.

Apa pun, anak anda akan membesar dan mempunyai peribadi yang luar biasa jika cara didikan kita betul dan kena pada caranya.

Sumber: theAsianparent Indonesia

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih