Bayaran iCitra Bulan Oktober Akan Dikreditkan Pada Hari ini – Semak Sekarang !

Tarikh Bayaran i Citra Kwsp: Jadual Bila Pembayaran bulanan iCitra masuk akaun bank anda maksimum 10k (bulan pertama Oktober 2021).

Alhamdulillah untuk siri pengeluaran kwsp i citra kali ini lebih mudah berbanding sebelum ini. Tampak lebih teratur sekarang ini. Majoriti telah lulus untuk tujuan pengeluaran. Dan sekarang tibalah masa untuk anda semak dan check bila tarikh bayaran kwsp i citra duit masuk akaun dari bulan pertama, kedua, ketiga, keempat, kelima dan keenam (pembayaran terakhir icitra berjumlah 10k )?

Di waktu yang cukup getir ini duit yang anda ditangan anda sangat penting untuk diuruskan dengan baik. Apa sahaja boleh berlaku sekarang dan akan datang. Dengan ketidaktentuan serangan covid 19, sangat penting pengurusan kewangan dengan duit yang anda terima.

Dengan perkongsian jadual pembayaran bulan TERLENGKAP secara bulanan, melibatkan bayaran selama 6 bulan membantu kalangan pencarum membuat perancangan dari selama untuk 6 bulan akan datang.

Tarikh Bayaran i Citra KWSP 2021

Untuk makluman semua tarikh bayaran i citra kwsp berbeza-bezaa dengan pencarum epf yang lain.

Tetapi pihak Kumpulan Wang Simpanan Pekerja memberikan jaminan akan membayar pada awal bulan seperti mana anda dapat pada bulan Ogos.

Contohnya, jika bayaran i citra kwsp masuk dalam akaun bank anda pada 2 Ogos contohnya, pada bulan September anda dapat pada 2 September juga

Walaubagaimanapun jika berlaku kelewatan pembayaran akan diselesaikan pada 2 minggu pertama pada bulan tersebut, ataaupun paling lewat pun sebelum akhir bulan semua yang memohon akan menerima pembayaran. Itu janji pihak KWSP.

Jadual Tarikh Pembayaran i Citra Kwsp

Alhamdulillah berdasar semakan kami, semua sudah menerima duit bayaran i citra kwsp, masing masing sudah terima duit masuk akaun mereka. Payment bulan Ogos sudah pun selesai.

Untuk nilai RM1,000 kami pasti sekejap sahaja habis terutamanya yang sangat bergantung harap dengan duit ini. Apatah lagi yang tinggal di bandar besar dan keluarga besar. Bayar bil, bayar sewa rumah, beli barang dapur dan lain-lain lagi.

Sekarang ini sama-sama kita nantikan untuk payment bulan kedua pula. Boleh rujuk jadual di bawah ini dari masa ke semasa.

Baca juga : Permohonan Terakhir !! Bantuan RM 200 Untuk Golongan b40 Sebelum 1 Oktober 2021

Jadual Pembayaran i Citra Masuk Dalam Akaun Bank

Bagi memudahkan pemegang akaun bank samada Maybank CIMB BSN Bank Rakyat Affin Bank Agro Bank Alliance Bank Bank Bank Islam Muamalat Hong Leong Citibank OCBC Public Bank RHB Ambank membuat semakan bila duit pembayaran masuk dalam akaun, kami kongsikan jadual masa yang boleh anda mula check pembayaran / payment kwsp i citra untuk bulan Oktober bermula 1 Oktober 2021 seperti di bawah ini

Bayaran i Citra Gagal Kredit

Jika anda mendapati adaa masalah gagal kredit icitra anda di mana duit masih tidak masuk dalam akaun bank, saranan kami agar boleh terus menggunakan khidmat bantuan online ‘ASK LEYA’.

Ataupun boelh terus hubungi hotline kwsp di nombor 03-8922 4848.

Semoga masalah anda dapat diselesaikan dengan segera.

Soalan Lazim & FAQ

1) Berapa bayaran yang akan saya terima dari EPF?

Jika anda mendapat kelulusan mengeluarkan sejumlah RM5000 untuk tempoh 6 bulan, bermakna anda aakan terima RM1000 untuk setiap bulan

2) Bila tarikh bayaran untuk bulan September?

Boleh rujuk jadual di atas ini pada pada portal mypt3 ini

Selamat Berbelanja

Sama-sama kita doakan agar kerajaan memberikan perhatian supaya jumlah pembayaran i citra ditambah pada masa akan datang, terutamanya yang ingin guna duit bayaran kwsp ini untuk tujuan modal berniaga pada masa akan datang.

Mohon juga : Bantuan RM 500 Kepada Mereka Yang Kehilangan Pendapatan Bermula Oktober 2021

Nak jadi orang pertama yang mohon BANTUAN KERAJAAN?
Join Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan : https://t.me/infobantuan2021

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih