“Isteri Saya Masuk Islam Bukan Kaum..” Maryam You Narae Dipaksa Berpantang Ikut Adat Melayu

Selebriti media sosial dan juga YouTuber terkenal, Ryzal Ibrahim nampaknya menulis di Ig miliknya untuk memohon agar orang ramai supaya menjaga tutur kata dan tidak memaksa isteri tersayang, Maryam You Narae agar berpantang seperti adat Melayu selepas bersalin. Ryzal yang menamakan anaknya sulunynya dengan nama Rina iaitu singkatakan nama rizal dan narea menerusi sebuah hantaran … Read more

Sebelum Kahwin Korang Boleh “CHECK” Rekod Pasangan Masing-Masing Dengan Gunakan Cara Ini

Sebelum kahwin , korang boleh “Check” rekod pasangan masing-masing dengan menggunakan cara ini. Sangat penting! Korang rasa korang dah betul-betul dengan orang yang korang yang korang dah plan nak kahwin tu ? Fikir lagi sekali, sebaik-baiknya sebelum merancang untuk meneruskan hubungan ke peringkat seterusnya, lebih baik korang tahu baik dan buruk dia dareipada sekarang, Jangan … Read more

6 orang terpaksa pegang asif, pelakon YouTube takut jarum terima vaksin bikin riuh.

Program vaksinasi yang sedang dijalankan ketika ini memang menghadirkan pelbagai ragam manusia dalam menerima suntikan vaksin.Ada sahaja video-video kelakar lalu di media sosial kita mengenai tindakan-tindakan spontan individu yang bakal divaksin. Ada yang datang memakai pakaian-pakaian menarik, kostum dan banyak lagi. Geng2 takut jarum Paling banyak sudah tentu video dari ‘geng-geng’ takut jarum yang terlihat … Read more

[VIDEO] Izam EYE belum sampai tahap kibar bendera putih, gigih cari duit buat ‘show online’ – “Takkan saya nak minta sedekah?”

BERDEPAN situasi sukar, bekas penyanyi kumpulan EYE iaitu Izam terpaksa melakukan persembahan secara virtual di media sosial sebagai inisiatif mencari pendapatan. Menurut Izam atau nama sebenarnya Mohd Izam Arshad, 53, dia menggunakan bakatnya sebagai penyanyi untuk menghiburkan orang lain yang kini ‘berkurung’ akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). “Kita sedar di musim PKP ni dan memang tak … Read more

Masa untuk kembali guna kain lampin, Balkisyh nasihat ibu bapa tak asyik harap bantuan ‘diaper’ – “Ikut cara mak kita dulu… keadaan terdesak”

CADANGAN pelakon Balkisyh Semundur supaya ibu bapa menggunakan kain lampin untuk anak kecil mereka ketika berdepan masalah ekonomi disambut baik netizen. Balkisyh, 34, berkata idea itu timbul selepas melihat ramai yang meminta bantuan berupa lampin pakai buang (diaper) daripada badan bukan kerajaan (NGO) yang disertainya. Bagaimanapun kata Balkisyh, pihaknya mahu mengutamakan bantuan makanan kepada keluarga yang terputus bekalan … Read more

Fendy Caliph Buskers minta rumah PPR, tak mampu bayar sewa mahal – “Dah macam nyawa-nyawa ikan… terdesak sangat”

PULANG ke kampung halaman di Perak adalah jalan terakhir bagi pemain dram Caliph Buskers, Fendy Adlun jika masalah kewangan yang dihadapinya tidak dapat diatasi dalam tempoh sebulan. Ujar Fendy, 30, dia sudah menggunakan hampir kesemua wang simpanannya untuk menyara kehidupan bersama seorang anak. “Hampir tiga bulan saya dah macam nyawa-nyawa ikan. Sudah hujung-hujung sebab terdesak sangat. … Read more

Atikah Suhaime pelik kurang dapat ‘like’ walaupun 1 juta ‘follower’ di IG – “Adakah pengikut mahu saya comel 24 jam?”

MEMPUNYAI sejuta pengikut di Instagram, pelakon Atikah Suhaime berasa pelik apabila posting dan video yang dimuat naik di laman sosial itu kurang mendapat sambutan. Mahukan penjelasan itu, Atikah atau nama sebenarnya Nur Atikah Suhaime, 30, meminta pendapat pengikut laman sosial itu sama ada ia disebabkan kandungan yang dipaparkan tidak menarik? “Algoritma Instagram nampak sedikit pelik sebab saya … Read more

Bella Park Kongsi Cara Pantas Dan Mudah Untuk Bersolek.

Terkadang ada wanita yang tidak peduli tentang solekan . Bukan malas tapi selalunya mengambil masa yang lama, sekarang ramai wanita berjaya dan sangat sibuk dengan urusan kerja serta urusan rumah dan anak. Solekan juga sudah menjadi satu ketida biaasaan pada wanita yang menjadi suri rumah, dek kerana hanya duduk dirumah jadi tidak perlu la bersolek. … Read more