Petua hilang batuk

Petua hilang batuk, ok? Cuaca yang panas dan kering di Malaysia ini membuatkan kita tak lari dari pening kepala, sakit tekak dan terutama sekali, batuk. Bila batuk, bukan sahaja dada kite akan sakit, tetapi juga akan menyebabkan rasa tidak selesa dan rasa perit di tekak. Yang paling stress, apabila hendak tidur di malam hari. Malam yang… Continue reading Petua hilang batuk

Published
Categorized as Petua

Petua Rawat Resdung

Petua Rawat Resdung, ok? Sape ada masalah resdung ni je faham perasaan susah nak bernafas tu kan? Rasa tak selesa bila time sejuk sangat, atau masa baru bangun dari tidur atau bila bila masa sajalah! Jangan risau, kali ni motif.my akan share petua untuk merawat resdung guna kaedah tradisional. Gejala Awal Resdung Ramai orang yang tidak… Continue reading Petua Rawat Resdung

Published
Categorized as Petua

Petua kulit flawess

Petua kulit flawess, ok? Bila jerawat mula naik di muka, mesti gelisah kan? Rasa nak picit dan hilangkan sekelip mata je kan? Ada masa kita rasa cemburu apabila lihat kulit kawan lebih licin dan flawless. Jadi, motif.my nak share tentang satu perkongsian dari seorang wanita ni. Dia bukan sahaja kongsi pasal info serum malah dia share… Continue reading Petua kulit flawess

Published
Categorized as Petua

Petua Merawat Kencing Manis

Petua merawat kencing manis, ok? Di sini, motif.my ingin berkongsi satu petua merawat kencing manis daripada seorang pesara pegawai imigresen.   Saya pernah menghidap penyakit kencing manis dan kini kencing manis saya sudah sembuh sepenuhnya dan ramai kawan-kawan saya juga sembuh selepas saya berkongsi cara untuk mengubatinya. Cara untuk merawat penyakit kencing manis : 1.… Continue reading Petua Merawat Kencing Manis

Published
Categorized as Petua

Petua Rawat Sopak Garam Gegata

Petua rawat sopak garam atau gegata ok? Pernah tak anda terkena sopak garam atau dengan kata lain Ludahan Jin atau gegata?   Jangan lupa sebarkan PETUA untuk penyakit kulit ini agar bermanfaat!!!   Saya pernah kena Sopak ni , time bujang2 dulu dan selalu kena bila cuaca sejuk atau pada waktu malam.   Saya dapat petua… Continue reading Petua Rawat Sopak Garam Gegata

Published
Categorized as Petua

Cara Buang Sihir Dalam Badan

Cara buang sihir dalam badan dengan berkesan dan mujarab. Sihir adalah satu perbuatan syirik menganiaya orang lain menggunakan jin dan syaitan sihir.   Anyss Azemi berkongsi petua untuk sembuhkan diri dari sihir setelah 4 tahun beliau berperang dengan sihir dan santau. Beliau dah habiskan beribu-ribu untuk berubat sihir ini.   Beliau share cara ini kerana ingin… Continue reading Cara Buang Sihir Dalam Badan

Published
Categorized as Petua

Petua Kecutkan Rahim , Buang Angin & Banyakkan Susu Badan

Petua Ibu Dalam Pantang Untuk Bantu Kecutkan Rahim , Buang Angin dan Banyakkan Susu Badan! Saya nak kongsikan air minuman dalam pantang yang mampu memberikan kesan yang superb untuk ibu lepas bersalin dan saya masih amalkannya walaupun pantang dah berlalu. Hanya amalkan minum air kunyit campur halia setiap hari. Mengikut kajian, kunyit mempunyai anti inflamatory… Continue reading Petua Kecutkan Rahim , Buang Angin & Banyakkan Susu Badan

Published
Categorized as Petua

Madu Kelulut – Khasiat & Cara Minum

Madu Kelutut, khasiat madu kelulut dan cara minum madu kelulut yang betul ada disini. Sila hadam ilmu ini sehingga habis.   Dr Hisham bin Hashim, beliau ialah seorang herbalis dan gemologis telah menerangkan mengapa kadang-kadang kita makan madu tapi penyakit tidak sembuh?   Sedangkan dalam hadis dan alquran beritahu madu adalah salah satu penawar terbaik.… Continue reading Madu Kelulut – Khasiat & Cara Minum

Published
Categorized as Petua

Ubat Masuk Punggung – Fungsi & Cara Guna

Ubat masuk punggung selalunya akan digunakan pada anak bila anak demam teruk tapi adakah itu masa yang sesuai dan apa fungsi ubat masuk punggung ini? Untuk ketahui lebih jauh tentang ubat peluru ini, baca perkongsian Doktor Khairul Faizie disini. Ubat masuk punggung / Ubat peluru / Supp….ini semua ubat yg sama kategori di panggil SUPPOSITORIES.… Continue reading Ubat Masuk Punggung – Fungsi & Cara Guna

Published
Categorized as Petua

Cara Menghilangkan Jerawat & Parut Jerawat (Tips Doktor Pakar)

Cara menghilangkan jerawat dan cara menghilangkan parut jerawat ini diajar oleh Doktor Pakar Kulit. Cara yang digunakan ini adalah cara semulajadi dan alami. Pastikan anda mendapatkan khidmat nasihat doktor jika cara dibawah tidak berkesan. Cuba salah satu sahaja petua dibawah. AWAS!!! Jangan menggunakan semua petua sekaligus meskipun anda tidak sabar untuk menghilangkan jerawat. 1. Guna… Continue reading Cara Menghilangkan Jerawat & Parut Jerawat (Tips Doktor Pakar)

Published
Categorized as Petua