6 Petua Menghilangkan Buasir Yang Mujarab. Nombor 4 Paling Penting!

6 Petua Menghilangkan Buasir Yang Mujarab. Nombor 4 Paling Penting! | “Saya malu nak bagitahu…. saya ada buasir…” Situasi ini sering terjadi apabila seseorang terkena buasir! Mana tidaknya buasir terjadi pada anggota badan yang privasi. Jika hendak ditunjukkan kepada doktor pun terpaksalah tebalkan muka. Namun jika difikirkan menanggung sakit buasir, abaikan sajalah. BUASIR? MACAM MANA … Read more

Ubat Kencing Manis Berkesan

Ubat Kencing Manis Berkesan

Ubat kencing manis berkesan hanya dengan limau nipis sahaja? Ya, limau nipis rebus dapat merawat dan menjadi ubat kencing manis.   Saya pernah mengidapi kencing manis yang parah dan kini kencing manis saya sudah sembuh sepenuhnya malah ramai sahabat2 saya juga sembuh selepas menggunakan petua dari saya ini.   Disini saya sertakan petua untuk mengubati … Read more

Cara Mengesan Jin Dalam Badan

Cara mengesan jin dalam badan kita ok? Kadang-kadang jin boleh menumpang di dalam badan kita walaupun kita tidak disihir (boleh baca Cara Buang Sihir Dalam Badan). Mungkin saja anda pernah mengalami perasaan yang ganjil, di mana tiba-tiba anda melihat bebayang orang di tengah malam atau suara ganjil memanggil kita saat sedang keseorangan.   Hal seperti … Read more

Cara Bersihkan Ikan Pari

Cara bersihkan ikan pari yang betul. Ikan pari adalah sejenis hidupan laut yang sangat sedap dibakar dan dimasak asam pedas malah ikan ini menjadi tarikan para penggemar asam pedas. Jadi saya sharekan cara2 membersihkan ikan pari jadi bolehkan para suri rumah sediakan menu asam pedas di rumah tanpa perlu ke luar untuk makan malah menjimatkkan … Read more

Ciumlah Kening Isterimu Sebelum Keluar Bekerja Kerana Disitu Letaknya Kebahagiaan

Sebelum berangkat bekerja dipagi hari, biasakanlah cium anak dan isteri Anda. Dengan begitu ada kebahagiaan yang mereka dapatkan dari ayah tercinta. Cium kening mereka satu persatu dan ciumlah pipi kanan dan kiri mereka dengan penuh kelembutan hati. Berpamitan dengan cara berciuman adalah salah satu bentuk kasih sayang seorang ayah kepada anaknya dan seorang suami kepada … Read more

5 Barangan Daiso Wajib Ada Di Rumah

5 Barangan Daiso Wajib Ada Di Rumah, ok? Pernah dengar tak kedai yang namanya DAISO? alaa, yang kedai jual barang dari negara jepun tu. Kita pun tahu negara Jepun terkenal dengan kecanggihan teknologi mereka. Bukan sahaja dari segi pengangkutan atau gajet gajet ke, malah dari segi barangan keperluan rumah pun sangat berinovasi tinggi! Berita baiknya … Read more

Sungguh Tak Sangka.. Khasiat Daun Kaduk Boleh Menurunkan Kolestrol Secara Semulajadi

Sungguh Tak Sangka.. Khasiat Daun Kaduk Boleh Menurunkan Kolestrol Secara Semulajadi, ok? Hari ni motif.my nak share tentang khasiat daun kaduk khusu untuk turunkan kolestrol secara semulajadi. Daun kaduk atau nama saintifiknya piper sarmentosum mempunyai rupa sama seperti daun sirih tetapi daunnya lebih lembut dan pedas sedikit apabila dimakan, sesuai dijadikan sebagai ulam untuk dimakan … Read more

Dua Tahun Lalu Hidap Kanser Tahap 4, Kini Makin Sihat Ustaz Hanafi Kongsi Tip Pemakanan Untuk Pesakit Kanser

Dua Tahun Lalu Hidap Kanser Tahap 4, Kini Makin Sihat Ustaz Hanafi Kongsi Tip Pemakanan Untuk Pesakit Kanser, ok? Pernah dengar tentang pendakwah bebas, Ustaz Hanafi atau Ustaz Mohamed Hanafiah Abdul Malek, 44, yang menghidap kanser limfoma suatu ketika dahulu? Kanser beliau sudah pun di tahap empat ketika itu. Hari ini, motif.my akan berkongsi tentang … Read more

Petua hilang batuk

Petua hilang batuk, ok? Cuaca yang panas dan kering di Malaysia ini membuatkan kita tak lari dari pening kepala, sakit tekak dan terutama sekali, batuk. Bila batuk, bukan sahaja dada kite akan sakit, tetapi juga akan menyebabkan rasa tidak selesa dan rasa perit di tekak. Yang paling stress, apabila hendak tidur di malam hari. Malam yang … Read more