Petua Rawat Resdung

Petua Rawat Resdung, ok? Sape ada masalah resdung ni je faham perasaan susah nak bernafas tu kan? Rasa tak selesa bila time sejuk sangat, atau masa baru bangun dari tidur atau bila bila masa sajalah! Jangan risau, kali ni motif.my akan share petua untuk merawat resdung guna kaedah tradisional. Gejala Awal Resdung Ramai orang yang tidak … Read more

Petua kulit flawess

Petua kulit flawess, ok? Bila jerawat mula naik di muka, mesti gelisah kan? Rasa nak picit dan hilangkan sekelip mata je kan? Ada masa kita rasa cemburu apabila lihat kulit kawan lebih licin dan flawless. Jadi, motif.my nak share tentang satu perkongsian dari seorang wanita ni. Dia bukan sahaja kongsi pasal info serum malah dia share … Read more

Petua Merawat Kencing Manis

Petua merawat kencing manis, ok? Di sini, motif.my ingin berkongsi satu petua merawat kencing manis daripada seorang pesara pegawai imigresen.   Saya pernah menghidap penyakit kencing manis dan kini kencing manis saya sudah sembuh sepenuhnya dan ramai kawan-kawan saya juga sembuh selepas saya berkongsi cara untuk mengubatinya. Cara untuk merawat penyakit kencing manis : 1. … Read more

Petua Rawat Sopak Garam Gegata

Petua rawat sopak garam atau gegata ok? Pernah tak anda terkena sopak garam atau dengan kata lain Ludahan Jin atau gegata?   Jangan lupa sebarkan PETUA untuk penyakit kulit ini agar bermanfaat!!!   Saya pernah kena Sopak ni , time bujang2 dulu dan selalu kena bila cuaca sejuk atau pada waktu malam.   Saya dapat petua … Read more

Cara Buang Sihir Dalam Badan

Cara buang sihir dalam badan dengan berkesan dan mujarab. Sihir adalah satu perbuatan syirik menganiaya orang lain menggunakan jin dan syaitan sihir.   Anyss Azemi berkongsi petua untuk sembuhkan diri dari sihir setelah 4 tahun beliau berperang dengan sihir dan santau. Beliau dah habiskan beribu-ribu untuk berubat sihir ini.   Beliau share cara ini kerana ingin … Read more

Petua Kecutkan Rahim , Buang Angin & Banyakkan Susu Badan

Petua Ibu Dalam Pantang Untuk Bantu Kecutkan Rahim , Buang Angin dan Banyakkan Susu Badan! Saya nak kongsikan air minuman dalam pantang yang mampu memberikan kesan yang superb untuk ibu lepas bersalin dan saya masih amalkannya walaupun pantang dah berlalu. Hanya amalkan minum air kunyit campur halia setiap hari. Mengikut kajian, kunyit mempunyai anti inflamatory … Read more

Madu Kelulut – Khasiat & Cara Minum

Madu Kelulut - Khasiat & Cara Minum

Madu Kelutut, khasiat madu kelulut dan cara minum madu kelulut yang betul ada disini. Sila hadam ilmu ini sehingga habis.   Dr Hisham bin Hashim, beliau ialah seorang herbalis dan gemologis telah menerangkan mengapa kadang-kadang kita makan madu tapi penyakit tidak sembuh?   Sedangkan dalam hadis dan alquran beritahu madu adalah salah satu penawar terbaik. … Read more

Ubat Masuk Punggung – Fungsi & Cara Guna

Ubat masuk punggung selalunya akan digunakan pada anak bila anak demam teruk tapi adakah itu masa yang sesuai dan apa fungsi ubat masuk punggung ini? Untuk ketahui lebih jauh tentang ubat peluru ini, baca perkongsian Doktor Khairul Faizie disini. Ubat masuk punggung / Ubat peluru / Supp….ini semua ubat yg sama kategori di panggil SUPPOSITORIES. … Read more

Cara Menghilangkan Jerawat & Parut Jerawat (Tips Doktor Pakar)

cara menghilangkan jerawat

Cara menghilangkan jerawat dan cara menghilangkan parut jerawat ini diajar oleh Doktor Pakar Kulit. Cara yang digunakan ini adalah cara semulajadi dan alami. Pastikan anda mendapatkan khidmat nasihat doktor jika cara dibawah tidak berkesan. Cuba salah satu sahaja petua dibawah. AWAS!!! Jangan menggunakan semua petua sekaligus meskipun anda tidak sabar untuk menghilangkan jerawat. 1. Guna … Read more

Jangan Abaikan 4 Petua Ini Kalau Nak Rumah Sentiasa Bersih!

Suri rumah sepenuh masa akan bekerja lebih kurang 5 jam sehari. Sekaligus menjadikan suri rumah kesempitan masa hingga tidak punya waktu untuk fokus kepada kebersihan rumah. Sehingga kadang-kala terpaksa mengetepikan soal mencantikkan rumah setiap hari demi menyelesaikan perkara-perkara lebih utama. Sejujurnya, waktu hujung minggu merupakan waktu terbaik bagi membersihkan, mencantikkan dan mewangikan rumah daripada sebarang … Read more