“Dunia ini sangat sepi” – Raissuddin kongsi perasaannya saat terima berita pemergian Siti Sarah

KUALA LUMPUR: Sebaik menerima khabar duka pemergian anak tercinta, Siti Sarah ke rahmahtullah, dunia Raissuddin Hamzah sepi secara tiba-tiba. Kata Raissuddin, tiada kata-kata yang dapat menggambarkan kepiluannya melepaskan pujaan hatinya itu untuk kembali ke sisi Allah SWT. “Dunia ini sesepi-sepinya, itulah yang boleh jelaskan perasaan saya. Tiada kata-kata lain yang boleh menjelaskan kedudukan saya selain sepi,” … Read more

“Mana RM20 juta yang dikutip, kat akaun siapa?” – Giliran Ebit Lew persoal tindakan Nadir Al-Nuri… akui ada yang akan disaman!

Kata Ebit, dia enggan berdendam dan sudah memaafkan Nadir Al-Nuri (gambar kecil) atas segala pendedahan yang dibuat sebelum ini. PENDAKWAH terkenal Ustaz Ebit Lew mengakui dihujani pelbagai mesej caci-maki di media sosial susulan kontroversi berhubung pemergiannya ke Gaza. Ujar Ebit, dia digelar syaitan, dajal, babi dan perompak oleh segelintir individu yang salah sangka dan beranggapan dia … Read more

Sayu lihat ‘tragedi’ khemah terbang, raja buah bergelimpangan dipukul ribut kencang… anak dedah bapanya baru 4 hari cuba nasib jual durian

PENIAGA atau penjaja adalah antara golongan yang paling terkesan dengan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sejak setahun lalu. Sudahlah terpaksa mengeluarkan modal untuk menyediakan barang jualan, namun akhirnya terpaksa menanggung kerugian kerana kekurangan pengunjung atau pembeli. Bukan itu sahaja, ada ketikanya peniaga terpaksa menanggung kerugian dua kali ganda apabila barang jualan dan kelengkapan gerai rosak kerana … Read more

Indahnya hidup di kampung! Lelaki ini buat ramai teruja selepas kongsi video anak babi hutan berbelang – “Tak pelik, kami dah selalu jumpa”

LARANGAN rentas negeri gara-gara pandemik Covid-19 menyebabkan kita semua sudah sekian lama tak dapat balik ke kampung. Namun, video-video dikongsi Muhammad Ammar Zainudin di TikTok ternyata sedikit-sebanyak dapat mengubat kerinduan anak perantau. Malah, video suasana kampung yang banyak memaparkan penceritaan mengenai haiwan ternakannya meraih jumlah tontonan yang luar biasa. Menurut jejaka berusia 26 tahun itu, ladang … Read more

Gigih belajar walau pandemik, ‘pelajar rajin’ dapat ganjaran daripada 3 guru… tapi ada sekali kena ‘scam’! – “Mulanya order nasi goreng ayam je sebab murah”

BUKAN mudah untuk guru-guru dan para pelajar melakukan sesi pengajaran dan pembelajaran di rumah (PdPR) ketika pandemik Covid-19. Malah ada guru yang sanggup bersusah-payah untuk menghantar tugasan ke rumah pelajar demi kelangsungan pembelajaran anak-anak didik dalam norma baharu. Seorang pelajar bagaimanapun menerima kejutan yang tidak disangka-sangka daripada gurunya yang datang ke kediamannya, bukan untuk menghantar tugasan … Read more

Bayar RM2, tak bayar langsung pun boleh! Pasangan pekerja kantin jual nasi bajet tak kira untung rugi… lebih separuh pelanggan ambil percuma

BUKAN semua yang berniaga mahu mengaut keuntungan semata-mata terutama ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Begitulah yang disaksikan oleh seorang orang awam terhadap sebuah gerai nasi bajet, di mana ia memberikan menu itu secara percuma kepada mereka yang tidak berkemampuan. “Kalau kita mampu beli. Beliau mampu juga sedekah jika berlebihan,” menerusi ciapan pengguna Twitter @rudyakhbar_ sehingga diulang kicau … Read more

Bayar RM2, tak bayar langsung pun boleh! Pasangan pekerja kantin jual nasi bajet tak kira untung rugi… lebih separuh pelanggan ambil percuma

BUKAN semua yang berniaga mahu mengaut keuntungan semata-mata terutama ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Begitulah yang disaksikan oleh seorang orang awam terhadap sebuah gerai nasi bajet, di mana ia memberikan menu itu secara percuma kepada mereka yang tidak berkemampuan. “Kalau kita mampu beli. Beliau mampu juga sedekah jika berlebihan,” menerusi ciapan pengguna Twitter @rudyakhbar_ sehingga diulang kicau … Read more

Cuti tanpa gaji, jejaka ini tak kekok buka gerai kopi Vietnam… tak sangka sold out, siap ada bagi sumbangan – “Sebenarnya isteri minat kopi”

SEJAK pandemik Covid-19 melanda lebih setahun lalu, ramai dalam kalangan kita turut terkesan dan dibebani dengan masalah kewangan. Ada yang terpaksa cuti tanpa gaji, lebih teruk ada yang kehilangan kerja sekaligus menyebabkan mata pencarian hilang dengan sekelip mata. Di Twitter, tular kisah seorang lelaki yang bekerja dalam bidang pemasaran, namun baru mengusahakan perniagaan kopi Vietnam sejak … Read more

Cik B tetap nak tolong orang susah, seronok kongsi rezeki – “Suka tengok orang happy, nanti mereka doakan kita”

RAMAI yang masih terasa hati dengan kata-kata usahawan kosmetik, Datuk Seri Vida berhubung inisiatif kibarkan bendera putih. Malah anak gadisnya sendiri iaitu Edlynn Zamilleen Muhammad Amin atau dikenali sebagai Cik B, 16, turut mengakui kenyataan ibunya itu agak kasar. “Mama dengan pendapat mama, saya dengan pendapat saya. Tapi maksud dia sampai bila nak harapkan bantuan, kena … Read more

Ditahan kes dadah, Marshanda doakan Nia Ramadhani kuat berdepan ujian

RAKAN baik Nia Ramadhani iaitu pelakon Andriani Marshanda memberikan kata-kata semangat kepada pelakon yang kini dalam siasatan atas dakwaan penyalahgunaan dadah. Marshanda menerusi laman Instagram miliknya berharap sahabat baiknya itu kuat menempuh dugaan demi diri, keluarga dan orang sekelilingnya. “Awak selalu ada disaat saya dalam kesusahan. Saya tahu awak diuji dengan dugaan ini kerana Allah tahu … Read more