Dapat Gaji Penuh 5 Bulan & Boleh Guna Cuti Bersalin Setahun, Perkongsian Dr Amalina Buat Ramai Terkejut

Seperti yang ramai sedia maklum, pakar cek yang juga bekas pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Dr Amalina Bakri sudah pun memasuki trimester terakhir kehamilan pertamanya selepas berkahwin dengan Alexander Charles pada 2021.

Boleh dapat cuti bersalin 10 bulan

Selepas memuat naik gambar sambutan ‘baby shower’ bersama rakan-rakannya di England, Amalina turut meluangkan masa menjawab soalan pengikutnya di InstaStory.

Namun, dalam banyak respon yang dibuat, jawapan berhubung persoalan berapa lama cuti bersalin akan diambil oleh Amalina mendapat perhatian netizen di laman sosial.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Jawab Amalina, cuti bersalinnya akan bermula minggu yang dijangka bersalin malah diberi pilihan untuk menggunakan cuti sehingga setahun, namun berkemungkinan akan bercuti selama 10 bulan.

Dapat gaji penuh untuk 5 bulan

Bukan itu saja, Amalina turut menerima soalan berkenaan dengan gaji yang bakal diterima sepanjang cuti bersalin dan jawapannya memang buatkan ramai ternganga.

Baca juga : “Bos saya suruh order” – Peniaga terkejut buka WhatsApp, pelanggan beli skirt banyak helai rupanya Dr Siti Hasmah

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×