Demi Menyelamatkan Diri Daripada Dikejar Anj1ng, Kucing Dikerumuni Kerengg4

THAILAND-Seekor kucing terpaksa  menahan sakit bisa puluhan ekor semut kerengga yang dikongsikan oleh Jeab Carlo Depaoli Chitreechao di Facebook baru-baru ini.

Berdasarkan perkongsian tersebut, difahamkan pada awalnya kucing itu berdepan situasi bahaya apabila ia dikejar oleh anjing jalanan.

Si oyen itu memanjat sebatang pokok berhampiran bagi mengelakkannya digigit demi menyelamatkan dirinya daripada anjing itu.

Bagaimanapun, usaha kucing comel itu akhirnya menemui jalan mati apabila kali ini ia berdepan pula dengan bahaya ancaman semut kerengga.

Jeab menemui kucing itu sedang mengiau kesakitan akibat digigit serangga berbisa di keseluruhan badannya dan si comel itu juga didakwa tidak dapat membuka matanya. Mungkin dipercayai akibat lebam digigit sambil menahan sakit.

Tersentuh hati melihat kejadian itu, Jeab mengangkatnya turun dan membawanya untuk dapatkan rawatan. Difahamkan, anak kucing itu sebenarnya peliharaan milik seseorang. Ia dibuktikan dengan seutas gelang getah berwarna merah jambu yang berada pada lehernya.

Lantaran itu, Jeab membawanya ke tempat penjagaan sementara, dalam masa sama turut menghebahkan penemuan si comel itu kepada orang awam bagi mencari tuannya. Berita sayu penemuan anak kucing malang itu sampai juga kepada tuannya yang dikatakan tinggal di wilayah Khao Tao, tidak jauh dari situ.

Akhirnya si comel itu berjaya dirawat dan pulang kembali ke pangkuan tuannya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih