Ingat Lagi Penyanyi Nasyid ‘Sepohon Kayu’,Dr Idzu Sebak Capai Jualan RM10 Juta Sehari

Penyanyi nasyid kumpulan Saujana yang kini bergelar usahawan, Dr Idzu Baharin tidak menyangka apabila berjaya mencatat RM10 juta dalam masa sehari menerusi jualan program Alpha Celle, Life Anew.

Selain linangan air mata, Dr Idzu, 41, yang nama sebenarnya Khairul Idzwan Baharin berkata, Alpha Cell, Life Anew merupakan program kesihatan yang memberi manfaat kepada orang ramai bermula daripada pemeriksaan, penjagaan, kawalan sehinggalah kepada rawatan.

Semak juga :Rayuan ditutup minggu depan: Ini tarikh pembayaran Bantuan Musim Tengkujuh RM600 ~ Mohon Disini Sekarang !

Mohon Juga :Bantuan Khas RM600 Untuk Individu Bujang Tahun 2022

“Sejujurnya, saya tidak sangka dapat RM10 juta sehari. Acara yang diadakan pada 16 Oktober itu hanyalah pra-pelancaran. Itupun tiket sudah habis dijual dan atas permintaan ramai saya terpaksa melakukannya di tempat yang lebih besar.

“Pada masa pelancaran, kami tidak menjangkakan lebih 100 pengunjung mendaftar untuk mengikuti program Alpha Cell, Life Anew. Ia membuatkan saya menangis dan benar-benar tidak dijangka.

“Memang sambutan luar biasa. Mula-mula saya cuma nak buat perkenalan. Tapi bila ada yang daftar, maknanya masih ramai yang mementingkan kesihatan sebelum sakit. Ada kesedaran awal. Gembira sebab ramai orang. mahu bertindak awal sebelum mereka jatuh sakit,” katanya.

Menurutnya, program yang diwujudkan itu memberi nasihat merangkumi semua aspek kesihatan sebagai satu usaha.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

“Maaf cakap, di negara kita ramai yang hanya mahu mendapatkan rawatan apabila sakit. Jarang-jarang buat pemeriksaan. Jadi, melalui program ini kita sediakan semuanya.

“Jangan berputus asa, kerana kita ada teknologi untuk mencegahnya sebelum berlaku. Pakej yang ditawarkan juga murah dan banyak manfaatnya. Kita sediakan pusat kesihatan dan pakar untuk menjalankan program ini,” katanya.

Pada masa sama, Idzu akan membuat pelancaran program kesihatan secara rasmi dan besar-besaran dalam masa terdekat selain menyasarkan 2,000 pendaftaran tahun depan.

“Apabila mendapat sambutan luar biasa, saya lebih bersemangat untuk melancarkan secara besar-besaran. Insya-Allah dalam masa terdekat.

Dengan tawaran, faedah dan banyak lagi. Kami juga bercadang untuk mengadakan beberapa siri jelajah ke seluruh negeri. Kalau boleh lebih ramai yang ingin menyertai program ini untuk sama-sama menjaga kesihatan.

“Kalau nak tahu, selepas pandemik Covid-19, ramai yang jatuh sakit. Sebab masa tu dia duduk rumah, makan, tak aktif. Jadi, semua buah beri tu ada kesan pada kesihatan. Mungkin sekarang. Saya tidak merasakannya, pada masa hadapan saya tidak tahu bagaimana keadaannya. Pada masa itu mungkin sudah terlambat.

“Kami menyasarkan untuk membantu 2,000 orang dengan mendaftar program ini pada 2023, sekali gus menjadikan rakyat Malaysia bebas penyakit, lebih sihat dan lebih lama,” katanya.

Dr Idzu ialah pemilik Cell Tissue Sdn Bhd yang merupakan Syarikat Kejuruteraan Tis

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×