Jeti Nak Ke Langkawi Dah Mula $esak, Seronoknya Boleh Bercuti!

😱😱😱meriahnya Iahaiii😩

Umumnya mengetahui, pihak kerajaan membenarkan kebenaran merntas daerah bagi negeri-negeri di bawah pelaksanaan Perlntah KawaIan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Bagaimanapun, kebenaran merntas daerah ini disambut baik oleh netizen yang sudah Iama ‘terpe.rap’ di rumah berikutan pelaksanaan Perlntah KawaIan Pergerakan (PKP) 2.0.

Walau bagaimanapun, seperti foto yang dikongsi Langkawi Kini, di laman Facebook menimbulkan keri.sauan dalam kalangan netizen apabila orang ramai dilihat berse.sak-sesrk menunggu giliran bagi menunggu giliran menaiki feri.

Bahkan, prosedur 0perasi standard (S0P) seperti penjarakan fizikal tldak lagi dipraktikkan oleh mereka.

Teruskan patuh S0P

Foto: Langkawi Kini

Difahamkan, foto tersebut telah dirakam di jeti Kuala Kedah dan orang ramai dilihat berpvsu-pvsu sedang menunggu giliran. Orang ramai dilihat mengambil peluang yang ada untuk pergi bercuti berikutan kebenaran untuk merelntas daerah yang diberikan.

Bahkan, sebelum ini pihak kerajaan membenarkan pergerakan pelancongan dari negeri Perlntah KawaIan Pergerakan Pemulihan (PKPP) ke negeri PKPP yang lain dengan syarat-syarat yang telah ditetapkan. Namun, kebenaran ini dibenarkan bagi tujuan pelancongan bukannya atas urusan persendirian.

Rlsau muncul kIuster baru

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Foto: Langkawi Kini

T.ldak saIah bagi mereka untuk pergi bercuti, kerana ia masa yang sudah lama dinanti-nantikan untuk bercuti dan meluangkan masa bersama-sama dengan keluarga. Tetapi apa yang menimbulkan keris4uan apabila, S0P yang telah disarankan oleh pihak kerajaan sudah lagi tldak diikuti.

Penja.rakan 1 meter tiada. Tolong ambik perhatian

Bahkan, menerusi foto yang dikongsi ti.ada lagi penjarakan fizikal 1 meter antara satu sama sama lain yang boleh menyumbang kepada wujudnya kIuster baharu. Perkara tersebut secara tidak langsung akan menambahkan lagi kes aktif harian di negara kita.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen berpendapat tldak saIah untuk seseorang itu untuk pergi bercuti, asalkan patuh dengan setiap S0P seperti penjarakan fizikal satu meter, memakai peIitup muka, dan kerap mencuci tangan.

Harap semua ikut S0P. Biar la nak bercuti pun. Dapat juga income dekat pekerja pelancongan yang 2-3 bulan tiada kerja.

Orang nak balik raya wei. Jaga la sop. Dah te.pu dah ni dok sorang.

Bestnya p bercuti tapi nanti dah balik bercuti jngan pulak menyvsahkan orang lain ya.

Sumber: Langkawi Kini, ob

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×