Kanak2 Ini Terpaks4 Kerja Sebab Bapa S4KlT, Hampir KebuI0ran Tiada Pendapatan

Pastinya sesuatu yang sangat suIit jika tonggak utama keluarga dalam mencari rezeki tiba-tiba ditimpa ujian dengan tdak mampu untuk bekerja lagi.

Sudahlah tdak mampu untuk bekerja, sak1t yang dihidapi turut memakan modal biaya perub4tan yang besar sehingga anak yang masih kecil terpksa mengganti posisi untuk menyara makan dan minum serta kos perub4tan.

Kanak2 & bapa hampir kebuIuran

Hal ini samalah seperti kisah seorang kanak-kanak perempuan di Thailand apabila terpksa mer4yu diberi bntuan makan kerana dia dan bapanya yang menghidap str0k menghampiri kebuIuran kerana terputus bekalan makanan setelah bapanya terIantar di katil.

Bapa s4kit strok

Menerusi Stroryth.com merujuk kepada posting yang dibuat pengguna Facebook Thailand, kanak-kanak berkenaan telah menulis bahawa kanak-kanak tersebut menjual bunga karangan di pinggir jalan demi menyara kehidupan mereka berdua.

Menerusi sumber juga, kanak-kanak perempuan itu terpaksa berhenti dari persekolahannya disebabkan kesempitan hidup.

Posting tular di media sosial

Walau bagaimanapun, kesusahan kanak-kanak tersebut telah dibantu oleh pihak kebajikan di negara berkenaan selepas posting yang dibuat oleh pengguna Facebook terbabit tular.

Semoga dengan bantuan yang telah dihulurkan oleh pihak kebajikan dan bantuan orang ramai mampu memberi sinar baru buat kanak-kanak terbabit.

Diharap juga bapanya yang terlantar di katil akibat s4kit strok dapat kembali pulih dan meneruskan kehidupan menyara mereka dua beranak.

Sumber: stroyth.com

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih