KUCING BERKELAKUAN ANEH SEOLAH MAHU TUANNYA MENGIKUT. INI SEBABNYA!

Kucing Berkelakuan Aneh Seolah Mahu Tuannya Mengikut Ke Suatu Tempat, Sampai Di Lokasi Pemiliknya Terkejut Dengan Penemuan Bayi | Semakin hari, semakin banyak pula kes pembuangan bayi di merata tempat. Ibu-ibu ini dah tak sayang anak ke?

Lebih menyayat hati dalam kes terbaru ini, seorang bayi perempuan telah dibuang di tempat pembakaran sampah, semalam dekat Jalan Dusun Muda, Kota Bharu. Namun mujurlah seekor kucing berjaya menemuinya dan menyelamatkan baby tersebut daripada bahaya, lapor Sinar Harian. Alhamdulillah!

“Niat nak cari Laila sebab lari keluar rumah. Pastu dah sampai situ dengar bayi nangis dengan kuat…” Menerusi perkongsian pemilik kepada kucing yang menemui bayi tersebut, Semuanya bermula apabila suaminya, Mohd Norazam Che Wahab, 31, telah melepaskan kucing betina peliharaan mereka di luar rumah sekitar jam 8 pagi.

Namun tak semena-mena, kucing tersebut berlari pantas ke kawasan rumput berhampiran tempat pembakaran sampah. Bimbang kucing tersebut hilang. Mohd Norazam pun ikut kucingnya di kawasan itu sebelum mendengar bunyi tang1san bayi.

Jiran ternampak kereta mencurigakan berhenti di tempat pembakaran sampah . Menurut Mohd Norazam, dia pada mulanya ingat bunyi tangisan itu merupakan bunyi kucing lain yang mungkin ada di kawasan itu. Namun tidak disangka, bayi pula yang dijumpainya.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

“Saya dengar bayi menangis, mula-mula saya ingatkan bunyi kucing lain dan tak nampak apa-apa. “Saya tanya jiran, mereka beritahu saya tidak ada bayi di rumah itu sebelum ternampak seorang bayi perempuan tidak berpakaian di atas rumput,” tambahnya.

Sebaik terlihat bayi itu, dia kemudian memanggil jiran untuk mengambil dan mengangkatnya kerana bimbang ia digigit semut. Manakala anak jiran pula bergegas menghubungi pihak p0lis untuk memaklumkan penemuan.

Dalam pada itu, salah seorang jiran juga memberitahu dia ada melihat sebuah kereta mencurigakan berhenti dalam tempoh agak lama di kawasan penemuan bayi perempuan itu pada awal pagi tersebut.

“Dia nampak tapi tak syak apa-apa yang pelik sampailah dia sendiri beritahu perkara itu kepada saya selepas penemuan bayi ini,” kata Mohd Norazam.

“Superhero meow! Good job meow!” . Rata-rata warganet yang membaca kisah ini telah memuji penduduk kejiranan berkenaan dan ‘terharu’ dengan petunjuk yang diberikan kucing tersebut. Kucing pun sayang baby tau! Terima kasih si meow!

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×