P0LIS Johor t4han Datuk Seri Ugvt akan p0rak perandakan semua balai p0lis dan hidup anggota

Ketua P0lis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay mengesahkan bahawa seorang lelaki mengaku Datuk Seri telah dit4han selepas mengu.gut dua m4ngsa termasuk seorang anggota polis berpangkat Inspektor, lapor Harian Metro.

Dia yang berusia 56 tahun dipercayai melakukan pemerasan ke atas m4ngsa dengan mengu.gut m4ngsa membayar sejumlah hutangnya. Mangsa kemudian terus membuat laporan p0lis. Lelaki terbabit kemudiannya dit4han kira-kira jam 8.30 malam bersama-sama dengan rakannya yang berusia 41 tahun.

Ayob Khan menyatakan bahawa ketika dit4han, Datuk Seri itu sekali lagi mengu.gut p0lis bertugas yang berpangkat Inspektor dengan kata-kata, “kalau tuan t4ngkap saya, saya akan p0rak perandakan semua balai p0lis dan hidup tuan”

Bagaimanapun, melalui s1asatan pihak p0lis, lelaki berkenaan difahamkan menggunakan gelaran Datuk Seri yang tidak diiktiraf oleh kerajaan. Dia juga mempunyai rekod jen4yah lampau berunsur jen4yah kekerasan termasuk dua kali dikenakan tindakan di bawah Ordinan Darurat dengan dit4han di Simpang Renggam dan Pulau Jerejak sekitar tahun 80-an dan 90-an.

Ayob Khan menambah bahawa lelaki berkenaan juga banyak menderma wang kepada pertubuhan bukan kerajaan (NGO) bagi melindungi kegiatannya. Kes ini akan disiasat mengikut Seksyen 385 Kanun Kesek.saan kerana pemer4san dan Seksyen 506 Kanun Kesek.saan kerana u.gutan jen4yah.

Mari ikuti sidang media Ketua P0lis Johor, berkaitan t4ngkapan saspek yang bergelar Dato’ Sri terlibat kes u.gutan jen4yah terhadap p0lis dan t4ngkapan (10) Ahli Kongsi Gelap Geng 21 dibawah Ops Cantas.

 

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih