Petua kulit flawess

Petua kulit flawess, ok? Bila jerawat mula naik di muka, mesti gelisah kan? Rasa nak picit dan hilangkan sekelip mata je kan? Ada masa kita rasa cemburu apabila lihat kulit kawan lebih licin dan flawless. Jadi, motif.my nak share tentang satu perkongsian dari seorang wanita ni. Dia bukan sahaja kongsi pasal info serum malah dia share … Read more

Petua Merawat Kencing Manis

Petua merawat kencing manis, ok? Di sini, motif.my ingin berkongsi satu petua merawat kencing manis daripada seorang pesara pegawai imigresen.   Saya pernah menghidap penyakit kencing manis dan kini kencing manis saya sudah sembuh sepenuhnya dan ramai kawan-kawan saya juga sembuh selepas saya berkongsi cara untuk mengubatinya. Cara untuk merawat penyakit kencing manis : 1. … Read more

Petua Rawat Sopak Garam Gegata

Petua rawat sopak garam atau gegata ok? Pernah tak anda terkena sopak garam atau dengan kata lain Ludahan Jin atau gegata?   Jangan lupa sebarkan PETUA untuk penyakit kulit ini agar bermanfaat!!!   Saya pernah kena Sopak ni , time bujang2 dulu dan selalu kena bila cuaca sejuk atau pada waktu malam.   Saya dapat petua … Read more

Cara Buang Sihir Dalam Badan

Cara buang sihir dalam badan dengan berkesan dan mujarab. Sihir adalah satu perbuatan syirik menganiaya orang lain menggunakan jin dan syaitan sihir.   Anyss Azemi berkongsi petua untuk sembuhkan diri dari sihir setelah 4 tahun beliau berperang dengan sihir dan santau. Beliau dah habiskan beribu-ribu untuk berubat sihir ini.   Beliau share cara ini kerana ingin … Read more

Cara Mendapatkan Anak Kembar

cara mendapatkan anak kembar

Petua Nak Dapatkan Anak Kembar Walaupun Tiada Genetik Kembar Kebanyakkan wanita mengandung selalunya teringin untuk mempunyai anak kembar kerana anak kembar kelihatan sangat comel dan semestinya membesarkan mereka akan mengukir sebuah pengalaman yang sangat mencabar .  Namun mampukah ibu2 mempunyai anak kembar tanpa mempunyai genetik kembar?? Jika dipikirkan secara logik , kebarangkalian untuk seseorang yang … Read more

Petua Kecutkan Rahim , Buang Angin & Banyakkan Susu Badan

Petua Ibu Dalam Pantang Untuk Bantu Kecutkan Rahim , Buang Angin dan Banyakkan Susu Badan! Saya nak kongsikan air minuman dalam pantang yang mampu memberikan kesan yang superb untuk ibu lepas bersalin dan saya masih amalkannya walaupun pantang dah berlalu. Hanya amalkan minum air kunyit campur halia setiap hari. Mengikut kajian, kunyit mempunyai anti inflamatory … Read more

Melatih Anak Buang Air Besar

Melatih Anak Buang Air Besar

Melatih anak buang air besar bukanlah satu perkara yang mudah kan? Takpe, sini kami ajar anda cara mudah melatih anak buang air besar. Jika anak anda mahu tukar pampers selepas buang air kecil, itu adalah tanda-tanda anak anda mahu bebas pampers. Antara benda yang baik kalau anak bebas pampers, kita akan dapat jimat wang pembelian … Read more

Tips Didik Anak Jadi Pandai & Bijak

Tips didik anak jadi pandai & bijak ini perlu dibelajar oleh semua ibu bapa. Orang tua-tua dulu cakap anak yang tak duduk diam ni tandanya budak bijak! Jadi sebagai ibu bapa, jangan tegah anak untuk aktif bermain, berlari, melompat dan memanjat. Sediakan ruang untuk anak bermain supaya mereka dapat menyalurkan tenaga di tempat yang betul … Read more

Cara Urus Anak Ramai

Cara urus anak ramai dengan mudah dan senang. Tips ini dikongsi oleh Puan Izyan Roslan, ibu kepada 5 orang anak.   Jadi macam mana cara terbaik urus anak yang ramai dari segi pengurusan, perbelanjaan dan kewangan?   PENAT KE ADA ANAK RAMAI   Sebenarnya masa anak kita masih kecil memang agak penat sikit, tapi tidak … Read more

Madu Kelulut – Khasiat & Cara Minum

Madu Kelulut - Khasiat & Cara Minum

Madu Kelutut, khasiat madu kelulut dan cara minum madu kelulut yang betul ada disini. Sila hadam ilmu ini sehingga habis.   Dr Hisham bin Hashim, beliau ialah seorang herbalis dan gemologis telah menerangkan mengapa kadang-kadang kita makan madu tapi penyakit tidak sembuh?   Sedangkan dalam hadis dan alquran beritahu madu adalah salah satu penawar terbaik. … Read more