Petua Kecutkan Rahim , Buang Angin & Banyakkan Susu Badan

Petua Ibu Dalam Pantang Untuk Bantu Kecutkan Rahim , Buang Angin dan Banyakkan Susu Badan!

Saya nak kongsikan air minuman dalam pantang yang mampu memberikan kesan yang superb untuk ibu lepas bersalin dan saya masih amalkannya walaupun pantang dah berlalu.

Hanya amalkan minum air kunyit campur halia setiap hari. Mengikut kajian, kunyit mempunyai anti inflamatory effect, manakala halia terbukti dapat membuang angin dan melancarkan darah.

Di bawah Motif.My share resepi air kunyit dan halia untuk anda amalkan. Jangan lupa share dan viralkan artikel ini ya. Terima Kasih.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Bahan-bahan untuk air kunyit + halia

  1. Menggunakan bahan-bahan yang cukup mudah iaitu kunyit dan halia .
  2. Buang kulit keduanya dan basuh bersih keduanya lalu blenderkan keduanya bersama air yang telah dimasak kerana selepas proses blender harusla tapis dan masukkan ke dalam cawan .
  3. Selepas tapiskan habuk dan serat kunyit halia tu , masukkan pula air asam jawa ke dalam air kunyit dan halia yang telah ditapis.
  4. Dan akhir sekali , masukkan madu ( jika mahu ) lalu kacaukan sehingga sebati dan serasi bersama kemudian MINUM…yummy sedapnya…

Sebenarnya air kunyit dan halia sangat bagus untuk dalaman ibu selepas bersalin.

Salah satunya untuk kecutkan rahim , buang angin ,  banyakkan susu badan dan mampu melangsingkan badan . Seeloknya diminum secawan sehari dan amalkan selalu untuk kesan yang lebih superb.

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×