PILU, Temui Aj4l Ketika Cari Rezeki, Ewan Tingg4lkan Isteri Dan Seorang Anak Masih Kecil

AL0R GAJ4H – Seorang pem4ndu Iori membawa bungkus4n syarikat kurier rentung selepas kender4an dipandunya mer3mpuh sebuah Iori tangki cecair nitrogen dan terb4kar di Kil0meter 221.7 Lebuh Raya Utara SeIatan (PLUS) arah selatan, pagi tadi.

DaIam kej4dian kira-kira pukul 5.30 pagi itu, m4ngsa, Mohamad Syazwan Mohd. Romli, 29, ditemukan rentung di tempat duduk dipercayai aklbat ters3pit.

Pem4ndu Iori tangki itu yang dikenali sebagai Kamarulzaman, 43, berkata, ketika kej4dian, dia mendengar m4ngsa menjerit meminta toIong dan beberapa pem4ndu Iori lain yang turut berhenti cuba memb4ntu mengeluarkannya, n4mun gagaI.

“Selepas kej4dian berlaku, beberapa pem4ndu Iori lain berh3nti untuk memberi b4ntuan dan kami mendengar m4ngsa menjerit meminta toIong, n4mun kami dapati bahagian pem4ndu remuk teruk.

“Beberapa pem4ndu lain tetap berusaha cuba meng0pak pintu pem4ndu tetapi tidak berh4sil, api pula mereb4k dengan sangat cepat dan akhirnya kami terpaksa menunggu bantuan pasukan bomba tiba,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Jelasnya, sebelum kejadian, dia telah memberhentikan lori tangki dipandu di lorong paling kiri selepas mengalami kerosakan gara-gara melanggar sebuah treler membawa muatan bijih besi kira-kira pukul 4 pagi.

“Saya telah meletakkan kon dan berdiri di belakang lori tangki bagi memberi isyarat kepada kenderaan lain, namun lori kurier itu tidak mengelak dan terus merempuh lori tangki. Saya bagaimanapun sempat melompat ke bahagian bahu lebuh raya,” ujarnya.

Mayat dihantar ke Hospital Alor Gajah untuk proses bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. – UTUSAN ONLINE

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih