PlLU, Se0rang Pekerja Radicare m4ut dir3mpuh l0ri l4nggar Iampu isyarat

TEMERL0H – Gara-gara sebuah l0ori yang dipercayai meIanggar lampu isy4rat merah menyebabkan se0rang penunggang motosikal m4ut dir3mpuh l0ri berkenaan di persimpangan lampu isy4rat H0spital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas) di kilometer 121 Jalan Kuala Lumpur-Kuantan di sini, hari ini.

Ketua P0lis Daerah, Asisten K0misioner Mohd. Yusri Othman berkata, kej4dian kira-kira pukul 7.10 pagi itu berlaku ketika m4ngsa, Khairul Izmi Baharuddin,44, yang merupakan pekerja Radicare di Hoshas Temerloh dalam perjalanan ke h0spital berkenaan.

“KemaIangan berlaku apabila sebuah Iori dari Paya Pulai TemerIoh menghala ke kilang perabut di Mentakab tidak berhenti di lampu isyarat merah dan melanggar penunggang motosikal yang sedang bergerak memasuki simpang ke Hoshas.

“Akibat pelanggaran tersebut menyebabkan penunggang motosikal meninggal dunia di tempat kejadian,”katanya di sini hari ini.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Menurutnya, mayat mangsa dihantar ke Hoshas untuk siasatan lanjut dan siasatan dilakukan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Katanya, pada masa ini pihak polis menahan pemandu lori yang berumur 35 tahun untuk siasatan lanjut. – K! ONLINE

Sumber: cempedakcheese via mediaportal

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×