PLLU, TIGA BERAN4K M4UT, EMPAT PARAH.. IORI DIPANDU ARW4H HIIANG KAWAIAN

SUAMI, isteri dan anak perempuan m4ut manakala empat lagi anak pas4ngan itu ced3ra selepas Iori penund4 terbaba$ di Kil0meter 42 Jalan Kimanis-Keningau, dekat Papar, malam tadi.

Dalam kej4dian kira-kira 10 malam itu, Iori penund4 yang dinaiki tujuh sekeIuarga terb4bit juga dikatakan sedang membawa van, dalam perjaIanan dari Keningau menuju ke Kota Kinabalu.

Ketua P0lis Daerah Papar, Deputi $uperintendan Batholomew Ak Umpit berkata, sia$atan awal mendapati, Iori penund4 terb4bit dipercayai dip4ndu Iaju sebelum tiiiba-tiiiba hiIang kawaIan.

Katanya, ia terb4bas sendiri ke jaIan bertentangan sebelum meIanggar tebing bukiiit dalam keadaan menuruni bukiiit.

“P0lis percaya brek Iori berkenaan gag4l berfung$i dengan baik dan aklbat daripada kemaIangan itu, pem4ndu l0ri ter$epit di tempat duduk hadapan Iori manakala isteri dan saIah seorang anak perempuannya pula terhumb4n keluar.

“Ketiga-tiga m4ngsa disahk4n mninggal dunia di tempat kej4dian oleh pasuk4n paramedik H0spital Papar yang hadir membantu di l0kasi kej4dian,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Batholomew berkata, empat lagi mangsa yang ced3ra dih4ntar ke Uniiit Kecemas4n H0spital Papar untuk mendapatkan rawat4n segera.

Katanya, tiga m4ngsa yang m4ut berusia 12 hingga 40 tahun manakala empat yang ced3ra berusia 4 hingga 15 tahun.

“Sia$atan Ianjut sedang dijalankan mengikut Sek$yen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987,” katanya.

Sepasukan 0mba dari BaIai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Papar turut berada di l0kasi kemaIangan bagi memb4ntu mengeIuarkan m4ngsa yang ter$epit.

Kredit: wowberita via mediaportal

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih