Rentas negeri belum dibenarkan, SJR masih ada di sempadan

MEREKA yang berada di Lembah Klang dan berhasrat untuk pergi ke negeri lain perlu menunggu sedikit masa lagi kerana sekatan jalan raya (SJR) di sempadan Negeri Sembilan dan Perak masih ada.

MEREKA yang berada di Lembah Klang dan berhasrat untuk pergi ke negeri lain perlu menunggu sedikit masa lagi kerana sekatan jalan raya (SJR) di sempadan Negeri Sembilan dan Perak masih ada.

Ketua Polis Selangor, Datuk Arjunaidi Mohamed berkata, polis negeri telah menghentikan sekatan jalan raya antara daerah dengan peralihan ke Fasa Dua.

“Bagaimanapun, beberapa sekatan jalan raya yang bersempadan dengan Negeri Sembilan dan Perak masih beroperasi,” katanya ketika dihubungi.

Ujar beliau, SJR di sempadan negeri masih diperlukan kerana perjalanan antara negeri belum dibenarkan.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

“Kami menjaga SJR di sempadan negeri dan juga jalan raya yang menuju ke lebuh raya.

“Ini adalah suatu kemestian kerana perjalanan antara negeri tidak dibenarkan dan kita harus melakukan pemeriksaan yang terperinci,” tambahnya.

Malah, beliau menggesa orang ramai untuk mematuhi prosedur operasi standard (SOP) C0v-19

Beliau juga mengingatkan semua pihak, termasuk pemilik dan pengurus perniagaan untuk memastikan pelanggan mereka mematuhi SOP. – The Star.

LABUAN, 28 Mac — Kelihatan seorang pemandu kenderaan memakai penutup mulut dan hidung sebagai langkah mencegah penularan jangkitan COVID-19 ketika melalui sekatan jalan raya di Jalan Mohammad Salleh Labuan hari ini.
Anggota polis dan tentera membuat sekatan jalan raya bagi menasihati orang ramai yang masih lagi keluar rumah walaupun Perintah Kawalan Pergerakan diperketatkan untuk mengelak penularan COVID-19 ketika Operasi Pematuhan Perintah Kawalan Pergerakn.
–fotoBERNAMA (2020) HAK CIPTA TERPELIHARA

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×