SAYU, Pengakhiranmu Nazerin Terj4tuh Dari Motosikal Sebelum Digil1s Bas

SEORANG angg0ta Angk4tan Tenter4 Malaysia (ATM) dari Kem Desa Pahl4wan, Kok Lanas m4ut digiIis bas milik Jabatan Penj4ra Malaysia yang dalam perjal4nan membawa 32 b4nduan di K4mpung Dendang, Ketereh pada Khamis.

M4ngsa, Mohamad Nazerin Yahaya, 24, mengalami keceder4an par4h di kepala dan mninggal duniia di l0kasi dalam kej4dian kira-kira jam 12.10 tengah hari.

Ketua Jabatan Sia$atan dan Penguatkuas4an Trafik (JSPT) Kelantan, Superintendan Mohd Zamri Mohd Rowi berkata, kej4dian berlaku ketika pem4ndu bas yang merupakan kakitangan Jabatan Penj4ra Malaysia Pengk4lan Chepa berusia 51 tahun dalam perjalanan menghantar 32 b4nduan tersebut dari arah Machang ke Penj4ra Pengk4lan Chepa.

“Sampai di l0kasi, Mohamad Nazerin yang menunggang mot0sikal Yamaha Y15ZR dari arah bertent4ngan dipercayai mem0tong sebuah kender4an pacuan empat r0da dari arah sama.

“Pada masa sama, pacuan empat roda itu mengelak ke kiri jalan bagi memberi laIuan kepada bas tetapi motosikal m4ngsa termasuk ke laIuan bertentangan lalu mel4nggar bahagian depan bawah bas menyebabkannya penunggang terj4tuh lalu digiIis tay4r bas,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Khamis.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Beliau berkata, p0lis sudah mendapatkan rak4man video kamera papan pemuka milik van Jabatan Penj4ra yang mengiring bas tersebut.

“M4ngsa mninggal dunia di l0kasi kemaIangan dan dibawa ke H0spital Universiti Sains Malaysia (HUSM) untuk bedah sia$at.

“Sia$atan awal mendapati kemaIangan berpunca daripada kecuaian ketika penunggang mem0tong kender4an lain.

“Sia$atan bagaimanapun diteruskan mengikut Sek$yen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya

Kredit: cempedakcheese

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×