SAYU, Se0rang Guru wanita m4ut, Manakala angg0ta b0mba ced3ra dalam kemaIangan

SIK – Se0rang guru wanita m4ut selepas kereta Honda CRV yang dip4ndunya terb4bit daIam kemaIangan dengan tiga lagi kend3raan termasuk sebuah pacu4n empat r0da milik Jabat4n B0mba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Kedah di Jalan Jeniang-Sik-Pedu (Jalan Sungai Pau) di sini hari ini.

Dalam kej4dian jam 3 petang tadi, m4ngsa, Fatin Syazrina Mohd Yusof, 30, disahk4n mninggal dunia di tempat kej4dian selepas mengaIami keced3raan par4h di kepaIa.

Selain itu, angg0ta Balai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Guar Chempedak, Saiful Azhar Ahmad Fadzil, 45, pula ced3ra di tangan kiri.

Ketua P0lis Daerah Sik, Deputi $uperintendan Abdull Razak Osman, berkata kemaIangan membabitkan empat kend3raan.

Beliau berkata, sia$atan awal di l0kasi kej3dian mendapati sebuah Proton Wira yang dipandu lelaki berusia 61 tahun dari arah Jeniang menghala ke Sik dipercayai terb4bas dan memasuki laIuan bertent4ngan.

“Aklbat daripada itu, kereta terbabit meIanggar sebuah Honda CRV dan sebuah pacu4n empat r0da B0mba dan sebuah Mitsubishi Subaru Legacy.

“Aklbat dari peIanggaran itu, kereta Honda CRV yang dip4ndu guru wanita terbabit meIambung dan berpuslng beberapa kali lalu terb4bas ke bahu jalan sebelah kanan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Abdull Razak berkata, guru wanita itu disahk4n mninggal dunia di tempat kej4dian aklbat keced3raan p4rah di kepaIa manakala pem4ndu kereta Proton Wira itu dan pem4ndu Mitsubishi Subaru Legacy iaitu lelaki berusia 27 tahun itu tidak ced3ra.

Beliau berkata, m4yat m4ngsa dihantar ke Un1t F0rensik H0spital Sultan Abdul Halim (HSAH) Sungai Petani untuk dibed4h sia$at.

“Penump4ng hadapan kereta Proton Wira itu yang berusia 60 tahun ced3ra di kaki manakala angg0ta b0mba terbabit ced3ra di tangan kiri.

“Ke$ disia$at mengikut Sek$yen 41(1) Akta Pengangkut4n Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Sementara itu, Penol0ng Pengarah Bahagian 0perasi Kebombaan dan PenyeIamat, JBPM Kedah, Mohamadul Ehsan Mohd Zain, berkata angg0tanya dalam perjalanan pulang ke Guar Chempedak selepas selesai menjaIani Iatihan b0t di Sik.

Beliau berkata, pihaknya menerima panggiIan berhubvng kemaIangan itu pada jam 2.44 petang dan sepa$ukan angg0ta dari BBP Sik tiba di l0kasi pada jam 2.55 petang untuk memb4ntu m4ngsa.

Kredit: w0wberita via mediaportal

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×