Sekali Lagi Bukti Keagungan Allah SWT, Sarang Semut Berbentuk Lafaz Allah

Sarang semut merah dalam bentuk lafaz Allah dapat dilihat di salah satu trotoar di depan Mahkamah Daerah Kelas I B (PN) Kota Bukittinggi, Sumatera Barat (Sumatera Barat).

Dikatakan bahawa sejak tiga hari kebelakangan ini, fenomena yang tidak biasa ini telah membuatnya boo dan menjadi tontonan bagi penduduk Desa Puhun Pintu Kabun, Kabupaten Mandiangin Koto Selayan.

Maklumatnya adalah bahawa sarang semut merah yang terbuat dari butir pasir jalan pertama kali ditemui oleh penduduk pada Selasa lalu. Kemudian, dari mulut ke mulut berita itu tersebar di sekitar perkampungan bandar tempatan.

Sebenarnya, sehingga keesokan harinya, masih banyak penduduk yang datang ke kaki lima. Namun, keesokan harinya, sarang semut hilang.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

“Tidak ada hujan, sarang semut tiba-tiba hilang. Kami tidak tahu di mana dia berpindah, ”kata Mardianto (45), seorang anggota masyarakat tempatan pada hari Khamis

Sarang itu sendiri kelihatan begitu bersih dan tersusun rapi untuk membentuk seperti tulisan Allah dalam Al-Quran. “Banyak orang datang untuk melihat. Bermula dari kanak-kanak hingga dewasa, penuh sesak untuk melihat sarang semut merah, “kata Anto.

Seorang lagi penduduk Anggia (34), fenomena sarang semut yang bertuliskan kalimah Allah, menyebabkan kesesakan jalan raya melebihi 50 meter. “Semoga fenomena ini menjadi tanda keberkatan bagi kita, masyarakat setempat. Yang jelas, ini adalah tanda-tanda kebesaran Allah, “katanya.

sumber: Merdeka.com

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×