SubhanAllah, Allah Anugerahkan 4 Kembar Sekaligus Kepada Pasangan Ini Setelah Hampir 5 Tahun Menunggu

SubhanAllah, Allah Anugerahkan 4 Kembar Sekaligus Kepada Pasangan Ini Setelah Hampir 5 Tahun Menunggu

Kelahiran anak kembar cukup istimewa di hati ibunya. Perjalanan kehamilan tentu tidak seperti kehamilan biasa. Ibu ini kongsikan pengalamannya melalui kehamilan kembar selama 35 minggu. Ibu kepada bayi kembar empat yang tular baru-baru ini, Puan sha.rissa telah berkongsi perjalanan kehamilan beliau. Netizen kebanyakannya kagum dengan ibu ini, cukup kuat menempuhi kehamilan berganda sehingga selamat melahirkan pada usia kehamilan 35 minggu.

Ibu hebat ini mulanya merahsiakan kandungannya ialah kandungan kembar sehinggalah terpaksa menceritakan kepada ketua kerana perlu mengambil cuti.

I kept it a secret from my friends and colleagues about the quads until delivery. Tapi terpaksa bagitahu my boss sebab kena apply banyak cuti. So I showed him this scan pictures and he was like ”empat???” Btw, thanks boss for being so understanding.”

ANTARA UBAT Dan SUPLEMEN YANG DICADANGKAN OLEH DOKTOR

Puan Sha.rissa juga berkongsi suplemen yang diambil sepanjang kehamilan. Antaranya ialah habatus sauda untuk mengelakkan kontraksi awal serta vitamin pranatal.

sha.rissa “Just sharing. These are what I took for the past 9 months recommended by Dr Thokha.” “According to him, the baraka capsule habbatus sauda is good to reduce contraction and even good for breastfeeding. But obviously do consult yours if you plan to take this as well”

MOMEN KEHAMILAN

Ibu ini juga berkongsi tentang momen kehamilannya dalam bentuk video, sejak dari awal tahu hamil dan tahap perkembangan kandungan kembarnya.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

DOKTOR RANGKA PEMAKANAN KHAS UNTUK IBU HAMIL KEMBAR.

Doktor yang merawat merangka pemakanan khas untuk ibu ini. Antaranya ialah mengelakkan karbohidra ringkas, memakan banyak protein, mengelakkan makanan manis, mengambil banyak sayur dan buah, snek kekacang dan mengambil cecair sehingga 3 liter sehari.

Doktor juga mencadangkan beliau mengurangkan pergerakan dan menggunakan kerusi roda untuk bergerak. Benarlah pengorb4nan ibu itu sangat besar. Apabila melalui pelbagai rawatan dan bed rest untuk memastikan kandungan selamat sehingga dilahirkan.

BERLAKU PENDR4HAN DAN TIBA MASA UNTUK MELAHIRKAN

Puan Sha.rissa mendedahkan yang tarikh jangkaan bersalin sebenar ialah pada bulan November. Namun pend4rahan berlaku dan ada kontraksi. Selepas pemeriksaan doktor, akhirnya ia adalah masanya untuk melahirkan. Cukup manis sekali ia adalah sehari selepas ulang tahun kelahiran suaminya!

BAYI-BAYI SELAMAT DILAHIRKAN PADA MINGGU KE-35

Tidak seperti kebanyakan kandungan kembar yang dilahirkan lebih awal, kandungan ibu ini bertahan sehingga minggu ke-35.Bayi kembar tersebut iaitu Firas, Noah, Farouq & Naaz dilahirkan pada 22 Oktober 2018 secara pembdahan caesarean.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: LepatPisang

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×