SubhanAllah Imam Menghembuskan Nafas Terakhir Ketika Sujud, Berbau Harum Yang Buatkan Semua Terpes0na

SubhanAllah Imam Menghembuskan Nafas Terakhir Ketika Sujud, Berbau Harum Yang Buatkan Semua Terpes0na | Khusnul khatimah atau akhir hidup yang baik adalah suatu kondisi dimana seorang mukmin diberi taufiq oleh Allah sebelum datangnya ajaI untuk meninggalkan segala perbuatan yang mendatangkan mvrka Allah Azza wa Jalla, bersemangat melakukan ketaatan dan mengerjakan berbagai kebaikan kemudian dia menutup usianya dengan kebaikan.

Jamhuri, seorang Imam Masjid Baitut Tharah menghembus nafas ketika mengimamkan solat jumaat di Samarinda, Indonesia. Beliau yang sangat di hormati dan juga di segani ini turut menjadi perhatian media indonesia, kerana jasadnya mengeluarkan haruman semerbak wangi yang tidak pernah dirasai sebelumnya.

Imam mulia inin meningg4l dalam sujud rakaat pertama. Setelah beberapa lama tidak bangun, akhirnya beliau digantikan dengan imam kedua. Menurut saksi, Jamhuri membacakan Ayat dari surah Al’Ala yang bermaksud:

“Sucikanlah nama Tuhanmu yang Maha Tinggi. Yang menciptakan dan menyempurnakan. Dan yang menentukan dan menunjukkan. Dan kami mudahkan bagimu jalan yang mudah. Sungguh beruntung orang yang membersihkan diri. Dan ia ingat nama Tuhannya lalu bersolat. Namun, kamu mengutamakan dunia. Padahal akhirat itu lebih baik dan kekal”

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih