Terkini ! Bantuan Susu Formula – BSF Untuk Semua Rakyat Malaysia Yang Layak!

Bantuan Susu Formula (BSF) adalah satu inisiatif daripada Portal Malaysia untuk seluruh rakyat Malaysia terutamanya bayi-bayi dan kanak-kanak yang terkesan.

Bantuan Susu Formula ini dilancarkan bagi membantu bayi dan kanak-kanak mendapatkan nutrisi secukupnya dalam keadaan pandemik dan ekonomi yang agak meruncing ketika ini.

Sebelum pandemik melanda, kajian membuktikan ramai kanak-kanak di Malaysia sudah mengalami kekurangan nutrisi secara keseluruhan.

Kajian Morbiditi dan Kesihatan Kebangsaan (NHMS) yang dijalankan oleh Persatuan Pediatrik Malaysia (MPA) pula menyebut, kadar kanak-kanak yang tumbesarannya terbantut meningkat daripada 17 peratus pada 2006 kepada 20.7 peratus pada tahun 2016 iaitu kira-kira dua daripada 10 kanak-kanak.

Selain itu, bagi tempoh sama, kanak-kanak yang mengalami masalah kurang berat badan juga meningkat daripada 12.9 peratus kepada 13.7 peratus.

Jadi Bantuan Susu Formula Portal Malaysia ini bertujuan untuk membantu rakyat Malaysia yang memerlukan tidak kira agama dan bangsa.

BSF Bantuan Susu Formula

Untuk permulaan, bantuan susu formula untuk sebulan akan difokuskan kepada beberapa kategori bayi-bayi dan kanak-kanak seperti berikut:

 

  • Bayi berusia 0 bulan – 6 bulan
  • Bayi berusia 6 bulan – 12 bulan
  • Bayi berusia 1 tahun – 3 tahun

Jika anda mempunyai anak berusia 0 bulan – 3 tahun, dan anda memerlukan bantuan susu formula ini, anda bolehlah membuat permohonan.

Bantuan akan diberikan dalam bentuk produk dan akan diposkan selepas pihak kami memproses permohonan.

Cara Mohon BSF

Bagi mereka yang memerlukan anda boleh mohon dengan cara berikut:

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

1. Klik Borang Permohonan di bawah.

2. Isikan maklumat lengkap dalam borang.

Untuk Permohonan –> KLIK SINI

Klik borang permohonan dan isi borang permohonan. Kemudian pihak kami akan proses permohonan dan menyediakan bantuan untuk dipos ke alamat yang diberikan. Itu sahaja.

Maaf, pihak kami tidak dapat memberi bantuan dalam bentuk wang ringgit.

FAQ Bantuan Susu BSF

Penutup

Semoga kita semua sama-sama dapat melawan pandemik ini dan jangan pernah berputus asa. Ayuh sama-sama bertahan! InsyaAllah lagi 6 bulan kita akan bebas daripada pandemik ini.

Motif Malaysia menjemput portal-portal lain untuk kongsikan artikel ini dan berharap agar portal-portal lain juga dapat membuat sumbangan bersasar supaya kita dapat membantu lebih ramai lagi masyarakat majmuk Malaysia.

Doakan juga team Portal Malaysia berjaya & dimurahkan rezeki. Amin.

Disclaimers – Bahan artikel admin share diatas sekadar panduan tutorial dan rujukan artikel berkaitan dengan “Bantuan Susu Formula – BSF” ini sahaja. kami tidak ada sebarang kaitan dengan agensi kerajaan atau mana-mana company yang berkaitan dengannya,segala rujukan berasaskan sumber official dan sahih sahaja.

 

Nak jadi orang pertama yang mohon BANTUAN KERAJAAN?
Join Telegram Rasmi Bantuan Kerajaan : https://t.me/infobantuan2021

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×