Terkini ! Keputusan Kes Najib Razak Terkini Bicara SRC Mahkamah

Facebook, biodata najib razak & berita hari ini bicara mahkamah untuk src bagi keputusan kes najib razak terkini 2022

Tiada siapa sangka parti yang dipimpin beliau telah tumbang berdasar keputusan Pilihanraya Umum yang lalu.

Selepas kehilangan kuasa, mata rakyat malaysia dan dunia terarah kepada beliau dan juga isteri

Soal siasat demi soal siasat, beberapa kali beliau dan Rosmah Mansor dipanggil ke SPRM melibatkan kes rasuah yang berprofil tinggi termasuk 1mdb scandal di Malaysia.

Akhirnya beliau diharapkan untuk beberapa kes yang disabitkan di mahkamah.

Keputusan Kes Najib Razak Terkini 2022

Dalam tempoh 10 hari adalah penentu bagi bagi kes rayuan najib razak terkini di peringkat mahkamah persekutuan. Ada 5 FAKTA PENTING sepanjang 10 hari bicara Najib ini untuk kes SRC ini berlangsung.

  1. 5 panel Hakim yang diketuai Ketua Hakim Negara akan mengetuai perbicaraan paling berprofil tinggi di Malaysia melibatkan bekas Perdana Menteri untuk kes src mahkamah persekutuan najib ini di peringkat Mahkamah Persekutuan
  2. Peguam Najib cuba mengemukakan bukti baru untuk tolak dan batal sabitan kes SRC terhadapnya
  3. Peguam pendakwaraya mengatakan tiada sebab untuk bukti baru dikemukakan. Malah mereka menambah lagi ia adalah salah satu cara untuk melambatkan tempoh bicara kes melibatkan najib terbaru ini.
  4. Panel hakim telah meneliti bukti baru yang dikemukakan, walaubagaimanapun rayuan najib ditolak untuk kemukakan bukti yang terbaru
  5. Panel hakim di mahkamah persekutuan ini juga akan menentukan menentukan keputusan mahkamah rayuan dan mahkamah tinggi, betulkah najib bersalah
  6. Samada najib masuk penjara 2022 atau tidak, akan ditentukan keputusan 5 panel hakim di mahkamah persekutuan ini.
  7. (BREAKING NEWS) TERKINI, 5 hakim persekutuan termasuk ketua hakim negara mengumumkan najib bersalah dan masuk penjera dan jail bermula hari ini.

Facebook Najib Razak

Selepas bekas perdana menteri malaysia keenam ini sudah tiada kuasa, najib razak FB ini dijadikan platform untuk mendekati rakyat terutama di media sosial.

Dengan jumlah pengikut follower najib razak Facebook melebihi 4 juta pengikut, setiap perkongsian di najib fb mendapat sambutan yang sangat menggalakkan berbanding ahli politik lain.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Najib Bersalah Atas 7 Pertuduhan

Datuk seri Najib bersalah atau tidak? Setakat ini keputusan sabitan untuk kes melibatkan najib bersalah atas 7 pertuduhan di mahkamah tinggi melibatkan dana SRC International Sdn Bhd berjumlah RM42 juta

Keputusan Mahkamah Tinggi Terkini 

Keputusan mahkamah tinggi untuk hukuman najib hari ini adalah bagi kes SRC terkini ini:

  • Hukuman penjara 12 tahun
  • Denda RM210 juta

Dan sekarang ramai bertanya kenapa najib tak masuk penjara?

Ia adalah disebabkan Najib telah bawa kes ini ke peringkat Mahkamah Rayuan dan selepas itu Mahkamah Persekutuan.

Inilah sebabnya beliau masih tidak kena penjara buat sementara waktu selagi najib kemuka rayuan dan bawa kes ini ke peringkat tertinggi iaitu ke mahkamah persekutuan.

Jika di peringkat Mahkamah persekutuan, keputusan bicara najib, beliau telah didapati bersalah, maka tiada pilihan lain untuk najib masuk jail.

Keputusan Mahkamah Rayuan Najib

Berasar keputusan mahkamah rayuan hari ini, hakim mahkamah rayuan kes najib mengumumkan yang mana rayuan najib ditolak. Oleh itu Najib masih dapati bersalah untuk kes SRC.

Keputusan Mahkamah Persekutuan

Keputusan mahkamah persekutuan adalah mahkamah tertinggi di Malaysia yang menentukan secara keseluruhan najib bersalah atau tidak, najib razak dipenjara 2022 atau tidak. Keputusan perbicaraan najib razak adalah seperti berikut

 

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×