VIDEO : Iklan Aliff Syukri Dikecɑm Ramai ‘Macam MeLamB Chop”, Ini Respon Bonda Rozita

Perkongsian terbaharu, usahawan kontr0versi Datuk Seri Aliff Syukri sekali lagi menerima keecaman ramai apabila ia diatakan keterlaaluan dan menjat0hkan maaruah.

Mana tidaknya, vide0 yang dimuat naik oleh usahawan berusia 35 tahun itu dilihat seolah-olah sedang ber0nani di bawah selimut dan isterinya Datin Shahida turut berada bersebelaahan dengannya di atas katil.

Apa lebih mengeceewakan apabila video tersebut adalah bertujuan untuk mempromosikan tudung muslimah namun ‘marketing’ yang diketengaahkan oleh usahawan tersebut adalah tidak bersesuaian. Bukan itu sahaja, bahkan anak perempuannya iaitu Qadejah El Zahra juga memperaagakan tudung dalam vide0 tersebut.

 

Hilaangnya maaruah demi kekayaan….Tak tahu maalu kat anak ke?
Perkongsian itu menerima pelbagai reaksii di kalangan warganet di mana mereka meluahkan kekeesalan dengan tindakan Aliff yang ternyata masih tidak insaf menggunakan taaktik muraahan bagi menarik perhatian ramai.

Real, nampak sangat tengah melncapp

Betullah, duit kalau berjuta2 pun takleh beli akal yang waras

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Bong0k sangat iklan kau!
Selain dikritiik oleh warganet, ibu kepada usahawan tersebut iaitu Rozita Ibrahim turut meluaahkan rasa terkej0t dan membidaas iklan berkenaan sehingga melaabelkan ia sebagai ‘bong0k’ kerana tidak memikirkan kesan negaatif setelah dipert0ntonkan.

Terdahulu, usahawan kontr0versi itu memberitahu dirinya sudah bertaubaat daripada melakukan k0nten murahan sehingga menimbulkan kemaarahan ramai. Jelas Aliff, dia mengakui berasa maalu dengan anaknak yang semakin membesar dan berazam menjadi lebih matang.

Seperti yang dikatakan, pempengaaruh media sos1al kebanyakannya sengaja memuat naik vide0 kontr0versi walaupun tahu perbuatan itu akan mengundaang keecaman ramai. Namun disebabkan mahu mendapatkan perhatian atau melaariskan sesuatu, etika menggunakan media sos1al diketepi bagi memastikan ‘keuntungan’ tercapai

“Saya kena sedaar diri yang saya akan tua. Tak lama lagi dah nak masuk 40 tahun, rambut pun dah berubaan. Sekarang bukan nak ‘gelenya-gelenya’ (geedik) lagi. Saya tak nak dah. Nanti orang kata orang tuaa tak sedaar diri.”katanya awal tahun lalu.

Sekadar inf0, Aliff dan Shahida mendirikan rumahtangga pada tahun 2007 serta dikurniaakan lima orang cahayamata iaitu Ammar Ahyan, Qadejah El Zahr, Ibraheem Adham, Yusoff Al Qardawi dan Raudhah Arsyiah.

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×