[Video] M1steri KehiIangan Isteri Terjawab, Suami Mengaku Temb4k, T4nam M4yat Isteri.

Johor Bahru: Mlsteri kehila.ngan seorang isteri yang didkwa meIarikan diri dari rumah akhirnya terjawab apabila myatnya ditemui secara tragls dalam sebuah t0ng air yang terta.nam di sebuah ladang serai, di Bandar Penawar, pagi semalam.

Lebih memiIukan, suaminya yang berusia 43 tahun, menjadi svspek utama yang dipercayai menem.bak isterinya yang berusia 38 tahun, ketika wanita berkenaan sedang tidur di kediaman mereka di Taman Saujana, Kota Tinggi.

Ketua PoIis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, ke$ berkenaan dipercayai bermotlfkan cembu.ru, selain poIis turut menemui surat tun.tutan f4sakh di kediaman berkenaan.

Katanya, ke$ ini bermula apabila jiran mngsa membuat lap0ran berkaitan kehi.langan ibu dua anak berkenaan, Isnin lalu.

Katanya, ia membawa kepada pen4hanan suami wanita berkenaan serta seorang lagi lelaki yang berusia 32 tahun yang juga rakan baiknya, keesokan harinya bagi membantu slasatan.

“Hasil slasatan awal ke atas suami wanita itu, svspek mendkwa isterinya keluar rumah kira-kira 2 pagi, Isnin lalu dan tldak pulang ke sejak itu.

“Svspek mendkwa berlaku perseli.sihan faham dengan isterinya itu sebelum mngsa keluar rumah.

“Bagaimanapun, suami mngsa yang juga seorang pemandu jengk4ut akhirnya mengaku membu.nuh isterinya ketika wanita berkenaan sedang tidur dengan menggunakan sen4pang angin.

“Myat wanita maIang berkenaan dimasukkan ke dalam t.ong air berwarna biru bersama kain cadar sebelum ia dibawa ke sebuah ladang serai di Bandar Penawar, lebih 30 kilometer dari kediaman mereka dan ditanam di situ,” katanya.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Beliau berkata demikian pada sidang media di Pusat Media Ibu Pejabat PoIis Kontinjen (IPK) Johor, di sini, hari ini.

Mengulas Ianjut, Ayob Khan berkata, svspek kemudian menunjukkan lokasi isterinya ditan.am, semalam kira-kira jam 10.30 pagi.

Katanya, myat mngsa yang diisi di dalam t.ong air itu ditemui terta.nam sedalam kira-kira dua meter di ladang serai berkenaan.

“Kita percaya svspek membawa to.ng air biru itu di dalam pacuan empat roda miliknya ke ladang berkenaan sebelum menggunakan jengk4ut bagi mengga.li Iubang bagi menanam t.ong berkenaan.

“Hasil slasatan lanjut di rumah s.uspek menemukan seIaras sen4pang angin, seIaras sen.apang p4tah, 54 butir peIuru pena.bur 12 b0re, sebuah pacuan empat roda Mitsubishi Pajero dan jengk4ut,” katanya.

Beliau berkata, slasatan juga mendapati svspek mempunyai dua rek0d je.nayah la.mpau membabitkan mendatangkan kecede.raan dan pemilikan senj4ta ap1.

Ayob Khan berkata, kedua-dua svspek dita.han r3man enam hari bermula hari ini hingga Rabu depan dan dislasat mengikut Sksyen 302 Kanun Kesksaan, yang membawa huku.man matl mandat0ri,jika sablt kesa.lahan.

“Kedua-dua sspek turut dislasat mengikut Sksyen 36 Akta Snjata 1960. PoIis berjaya menyelesaikan ke$ ini dalam tempoh tiga hari selepas lapo.ran dibuat,” katanya.

Salam tkziah, semoga r0h arwh hasliza ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan beramal soleh.Al fatihah.

 

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×