Isteri Kuat Bebel, Tanda Dia Sihat. Kalau Isteri Kuat Termenung Petanda Kurang Baik

Orang perempuan memang tak dapat elak daripada berleter atau membebel. Namun bagi lelaki mereka lebih suka mengambil pendirian berdiam diri jika nak marah atau ada tak puas hati.

Begitu juga dalam sebuah rumah tangga, suara isteri ibarat suara keramat kerana jika sehari tak berbunyi tak sah. Suami kena ingat, isteri membebel tandanya dia sayang. Bukan saja-saja nak cakap.

Seperti yang dikongsikan oleh Imam Muda Hassan, isteri kuat bebel itu tanda dia sihat. Kalau isteri kuat termenung itu petanda yang kurang baik. Suami kena jaga-jaga ya! Orang perempuan memang dijadikan oleh Allah sangat istimewa. Kekuatan mereka ialah pada percakapan, tidak seperti lelaki, itulah pula kelemahannya.

Cuba baca wasap ayah-ayah kita, atau wasap suami kita, bila kita wasap dia panjang-panjang, ayah atau suami akan reply “k”, “ok”, “ya”, “belum”, “👍🏻”. Yang bestnya, kadang-kadang tak reply langsung. Inilah antara pattern reply orang lelaki kebanyakannya.Wahai wanita, bukan kerana orang lelaki tu sombong, tapi sebenarnya mereka tak tahu nak reply apa, dan tak tahu nak panjangkan kata-kata sebab kuota bercakap dia barangkali dah habis.

Adakah Anda Penerima Bantuan? Jika Ya, Sila Like Page Ini Dahulu.

Lelaki boleh mengeluarkan 40 patah perkataan dalam masa 1 minit ketika bercakap. Kuota untuk bercakap bagi seorang lelaki ialah sebanyak 7,000 patah perkataan sehari. Kuota bercakap bagi seorang wanita untuk sehari pula ialah 20,000-25,000 patah perkataan!

Jadi, jika suami tengok isteri diam tak seperti kebiasaannya, sila ambil cakna dan fikirkan sesuatu.

Kalau dibiarkan lama-lama dikhuatiri keadaan akan lebih mudarat. Boleh jadi isteri sedang mengalami depression. Depression sangat merbahaya bagi isteri. Cepat-cepat bawa jumpa doktor pakar ya!

Sumber: Hassan Adli

Leave a Comment

Sila Share Dahulu Arikel Ini. Terima Kasih

×